Gereedschapbeheer.nl is zeer laagdrempelig en binnen enkele minuten uit te leggen.

Siem Vriend
Cofely Energy & Infra

De service van Gereedschapbeheer.nl is goed, er wordt snel gereageerd op vragen en er worden vaak verbetering / updates van de software doorgevoerd.

Dennis Buskoop
Bouwservice Buskoop BV

slider_image_3

De functionaliteit ten opzichte van onze vorige leverancier is zeker gelijkwaardig, echter behoeven de mensen die er gebruik van maken geen opleiding c.q. cursus te volgen!

Mees Hazeleger
BAM Techniek Regio Amsterdam

slider_image_2

Het werken met Gereedschapbeheer.nl bevalt ons dermate goed dat we inmiddels ook voor onze vestiging in Houston een abonnement hebben afgesloten.

Marcel van der Hulst
Shell

slider_image_2

Het keuren van brandblussers is vastgelegd in de NEN 2559 norm. Hierin staan eisen omschreven omtrent het aantal verplichte onderhouds- en inspectiebeurten. Het keuren van een brandblusser dient daarom minimaal eens per jaar uitgevoerd te worden. Deze keuring legt u vast in een rapport, zodat u bij eventuele calamiteiten niet aansprakelijk kunt worden gesteld. Deze gegevens kunt u nu eenvoudig rapporteren in Gereedschapbeheer. Met deze online tool beschikt u altijd over de juiste en meest actuele gegevens als het gaat om het keuren van uw brandblussers. Veilig, vertrouwd en altijd tot uw beschikking.

Keuringscriteria draagbare blustoestellen

Afbeelding brandblusser keuren

Brandblusser keuren volgens NEN 2559

Brandblussers dienen gekeurd te worden op basis van de NEN 2559 norm voor onderhoud aan draagbare blustoestellen. Deze norm stelt de volgende criteria:

Regelmatige keuring:
U dient uw brandblusser regelmatig te keuren op zaken als aanwezigheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid, beschadigingen en gebruiksaanwijzing.

Jaarlijks deskundig onderhoud:
Dit jaarlijkse onderhoud dient uitgevoerd te worden door een REOB gediplomeerde monteur van een REOB of NCP gecertificeerd bedrijf.

Vijf jaarlijks uitgebreide deskundige keuring:
Na een periode van vijf jaar dient uw brandblusser extra uitgebreid deskundig te worden gecontroleerd. Tevens worden waar nodig de vullingen vernieuwd.

Tien jaarlijks uitgebreide deskundige revisie:
Na een periode van tien jaar wordt uw brandblusser deskundig gedemonteerd en volledig getest. Waar nodig worden onderdelen of vullingen vervangen.

De maximale gebruikstijd van een brandblusser is twintig jaar.

Keuren met de online tool van Gereedschapbeheer

Via de online webtool van Gereedschapbeheer vergeet u nooit meer een keuring van uw gereedschap of materieel. Hier krijgt u automatisch een herinnering wanneer u zaken zoals uw brandblusser dient te (laten) keuren. Zo houdt u gemakkelijk het overzicht en zorgt u voor een veilige werkplek. Keuren doet u met onze tablet app. Ter plaatse vult u de checklijsten in, direct op uw tablet. Hiervoor is een internet verbinding niet vereist. Nadat u weer online gaat worden alle keuringsgegevens verwerkt en komen de certificaten direct beschikbaar onder het betreffende arbeidsmiddel in de tool.

Meer weten over het keuren van brandblussers? Neem gerust contact met ons op of vraag de gratis demo aan.

Menu