Dé webbased applicatie voor het beheer van gereedschap en materieel

24/7 overzicht over keuringsstatus, locatie, onderhoud en kosten van uw materieel

slider_image_3

Maandelijks abonnement, geen initiële kosten

slider_image_2

Kostenbesparing, efficiency en gemak

slider_image_2

Weet u welk gereedschap zich waar bevindt? En is het volkomen duidelijk wanneer een arbeidsmiddel of gereedschap moet worden gekeurd?

Gereedschapbeheer maakt het mogelijk. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dat begint bij de mogelijkheid om uw arbeidsmiddelen en gereedschappen uniek te identificeren. Dat moet snel en geautomatiseerd, bijvoorbeeld voor uitgifte uit het magazijn of op het moment dat u het gereedschap gaat keuren. De technologie met barcodes en rfid is hiervoor bij uitstek geschikt.

Labels

Labels zijn geschikt voor het labelen van tal van materialen. Zo zijn er speciale robuuste labels die prima standhouden in een ruwe, vervuilde omgeving. De labels kunnen naar wens voorzien worden van nummer en barcode en bijvoorbeeld keuringsvervaldatum. Ook kan uw logo op het label geplaatst worden. Vanuit de webtool van Gereedschapbeheer.nl kunt u de labels rechtstreeks afdrukken.

Gereedschapbeheer.nl werkt samen met GSH Identification Solutions. GSH is sinds 1993 specialist op het gebied van industriële identificatie en signalisatie door printers en labels. Specifieke wensen of bijzondere omgeving? Voor vrijwel iedere situatie of toepassing is het juiste label te vinden.

Meer informatie: GSH Identification Solutions

Rfid

Rfid (Radio Frequency Identification) is een technologie waarbij met een radiofrequent scanner een zogeheten tag wordt uitgelezen. De tag wordt in ons programma gekoppeld aan een arbeidsmiddel. Zo weet de scanner direct bij het scannen van de tag om welk arbeidsmiddel of gereedschap het gaat. De kans op fouten is daarbij vrijwel nihil. Rfid is zeer geschikt om snel te identificeren, bijvoorbeeld bij magazijnuitgiftes. Zo kunt u binnen enkele seconden vele tags lezen. Zo kunt u snel de inhoud van bijvoorbeeld een servicebus controleren en direct zien welke gereedschappen aan boord zijn. Er is een zeer uitgebreid assortiment rfid-tags op de markt voor uiteenlopende toepassingen.

Gereedschapbeheer.nl werkt samen met Dialoc ID. Dialoc ID begon meer dan 30 jaar geleden als een fabrikant van elektronische artikelbeveiligingssystemen (EAS), met behulp van radiofrequentie (RF) -technologie. Tegenwoordig exporteren ze wereldwijd, met bibliotheek-, retail- en industriële oplossingen in onder andere RFID technologie.

Meer informatie: Dialoc ID

Combinatie van labels en rfid

Er zijn labels op de markt die al voorzien zijn van een rfid tag. Zo combineert u de voordelen van beide technologieën.

Hardware

Gereedschapbeheer.nl levert ook diverse hardware welke geschikt is voor het lezen van barcode en/of rfid, bijvoorbeeld een handheld barcode/rfid lezer voorzien van onze GB Scan app. Kijk voor meer informatie op onze hardware pagina.

 

Meer weten over identificatie van gereedschappen en de juiste keuze voor uw bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Menu