Gereedschapbeheer.nl is zeer laagdrempelig en binnen enkele minuten uit te leggen.

Siem Vriend
Cofely Energy & Infra

De service van Gereedschapbeheer.nl is goed, er wordt snel gereageerd op vragen en er worden vaak verbetering / updates van de software doorgevoerd.

Dennis Buskoop
Bouwservice Buskoop BV

slider_image_3

De functionaliteit ten opzichte van onze vorige leverancier is zeker gelijkwaardig, echter behoeven de mensen die er gebruik van maken geen opleiding c.q. cursus te volgen!

Mees Hazeleger
BAM Techniek Regio Amsterdam

slider_image_2

Het werken met Gereedschapbeheer.nl bevalt ons dermate goed dat we inmiddels ook voor onze vestiging in Houston een abonnement hebben afgesloten.

Marcel van der Hulst
Shell

slider_image_2

Weet u welk gereedschap zich waar bevindt? En is het volkomen duidelijk wanneer een arbeidsmiddel of gereedschap moet worden gekeurd?

Gereedschapbeheer maakt het mogelijk. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dat begint bij de mogelijkheid om uw arbeidsmiddelen en gereedschappen uniek te identificeren. Dat moet snel en geautomatiseerd, bijvoorbeeld voor uitgifte uit het magazijn of op het moment dat u het gereedschap gaat keuren. De technologie met barcodes en rfid is hiervoor bij uitstek geschikt.

Labels

Labels zijn geschikt voor het labelen van tal van materialen. Zo zijn er speciale robuuste labels die prima standhouden in een ruwe, vervuilde omgeving. De labels kunnen naar wens voorzien worden van nummer en barcode en bijvoorbeeld keuringsvervaldatum. Ook kan uw logo op het label geplaatst worden. Vanuit de webtool van Gereedschapbeheer.nl kunt u de labels rechtstreeks afdrukken.

Gereedschapbeheer.nl werkt samen met GSH Identification Solutions. GSH is sinds 1993 specialist op het gebied van industriële identificatie en signalisatie door printers en labels. Specifieke wensen of bijzondere omgeving? Voor vrijwel iedere situatie of toepassing is het juiste label te vinden.

Meer informatie: GSH Identification Solutions

Rfid

Rfid is een technologie waarbij met een radiofrequent scanner een zogeheten tag wordt uitgelezen. De tag wordt in ons programma gekoppeld aan een arbeidsmiddel. Zo weet de scanner direct bij het scannen van de tag om welk arbeidsmiddel of gereedschap het gaat. De kans op fouten is daarbij vrijwel nihil. Rfid is zeer geschikt om snel te identificeren, bijvoorbeeld bij magazijnuitgiftes. Zo kunt u binnen enkele seconden vele tags lezen. Zo kunt u snel de inhoud van bijvoorbeeld een servicebus controleren en direct zien welke gereedschappen aan boord zijn. Er is een zeer uitgebreid assortiment rfid-tags op de markt voor uiteenlopende toepassingen.

Combinatie van labels en rfid

Er zijn labels op de markt die al voorzien zijn van een rfid tag. Zo combineert u de voordelen van beide technologieën.

Hardware

Gereedschapbeheer.nl levert ook diverse hardware welke geschikt is voor het lezen van barcode en/of rfid, bijvoorbeeld een handheld barcode/rfid lezer voorzien van onze GB Scan app. Kijk voor meer informatie op onze hardware pagina.

 

Meer weten over identificatie van gereedschappen en de juiste keuze voor uw bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Menu