Dé webbased applicatie voor het beheer van gereedschap en materieel

24/7 overzicht over keuringsstatus, locatie, onderhoud en kosten van uw materieel

slider_image_3

Maandelijks abonnement, geen initiële kosten

slider_image_2

Kostenbesparing, efficiency en gemak

slider_image_2

RFID poort bij Shell AircraftShell Aircraft onderhoudt de vliegtuigen van Shell. Uit veiligheidsoogpunt is het zeer belangrijk dat al het gereedschap terugkomt in het magazijn en er niets achterblijft in de vliegtuigen.

Shell vroeg aan ons of wij dit proces konden automatiseren, zodat menselijke fouten kunnen worden voorkomen. Deze uitdaging gingen wij graag aan. En met succes.

De techniek

Hiervoor maakten we gebruik van RFID-technologie (radio-frequency identification), een identificatie met radiogolven om op afstand informatie op te slaan en in te lezen via zogeheten RFID-tags.

Hoe het werkt

In samenwerking met onze partner Dialoc ID Products uit Harderwijk ontwikkelden wij een speciale RFID-poort. Alle gereedschapkoffers die het magazijn verlaten worden door de poort gescand. Tevens wordt een medewerkerspas gescand waardoor het gereedschap direct op het juiste project geboekt wordt. Wanneer de gereedschapkoffer na afloop van de werkzaamheden terugkomt scant een speciale ‘tafel’ of de inhoud van de koffer compleet is en wordt de koffer automatisch ook teruggeboekt naar het magazijn. Zo is voor Shell meteen duidelijk welk gereedschap zich in het magazijn bevindt en welk materiaal men nog mist. En dit alles werkt binnen de handige online omgeving van Gereedschapbeheer.nl.

Na dit succesvolle project bij Shell meldden zich direct andere geïnteresseerde partijen, waarvan één organisatie ons reeds een opdracht verstrekt heeft.

Benieuwd of de RFID-techniek ook de oplossing voor uw magazijn is? Neem dan contact met ons op.

Menu