Dé webbased applicatie voor het beheer van gereedschap en materieel

24/7 overzicht over keuringsstatus, locatie, onderhoud en kosten van uw materieel

slider_image_3

Maandelijks abonnement, geen initiële kosten

slider_image_2

Kostenbesparing, efficiency en gemak

slider_image_2

Materieelbeheer binnen Cofely Energy & Infra

Veilig materieel valt of staat met overzicht. Immers, indien niet bekend is waar een arbeidsmiddel zich bevindt, kan de periodieke keuring niet uitgevoerd worden. Over het algemeen wordt het beheer uitgevoerd door één persoon, de materieelbeheerder. In de praktijk blijkt dat centraal beheer lastig is. De centrale beheerder dient immers op de hoogte te blijven. Het materieel gaat echter vaak “zwerven” zonder dat de beheerder geïnformeerd wordt. Hierdoor raakt hij snel het overzicht kwijt, is de database niet meer up-to-date en kan niet meer aangetoond worden dat het materieel (op tijd) gekeurd is.

Om deze reden heeft men in opdracht van Siem Vriend, Hoofd Inbedrijfstelling bij de vestiging Wormerveer van Cofely Energy & Infra, een webapplicatie ontwikkeld met als doel het materieelbeheer te vereenvoudigen. Immers, in de vorm van een webapplicatie kan iedereen toegang tot de applicatie krijgen, ongeacht waar men zich bevindt. Hierdoor kan het beheer over meerdere personen worden verdeeld. Zo krijgen de leidinggevenden de verantwoording over het materieel dat bij hun mensen / projecten in gebruik is. De applicatie stuurt naar de verantwoordelijke personen een email zodra materieel toe is aan een nieuwe keuring. De verantwoordelijke kan nadat de keuring is afgerond zelf de database bijwerken. Tevens kan hij zelf de database bijwerken indien materieel van eigenaar of project wijzigt.

Inmiddels werkt de vestiging Wormerveer zo’n 4 jaar naar volle tevredenheid met de applicatie. Uit de ontwikkeling van de applicatie is een spin-off ontstaan genaamd Gereedschapbeheer.nl. De applicatie is uitgebreid doorontwikkeld en bevat nu ook functies als import keuringsgegevens (en vervolgens het afdrukken van de bijbehorende keuringsrapporten), uploaden van bestanden, een mobiele app en nog veel meer.

Toch is Gereedschapbeheer.nl zeer laagdrempelig gebleven en binnen enkele minuten uit te leggen. Doordat de applicatie over internet gehuurd wordt als zogenaamde SaaS dienst is er geen eigen server en/of software nodig. Hierdoor zijn er geen interne ICT kosten specifiek voor deze applicatie benodigd. Daarnaast worden de kosten voor hosting en onderhoud door alle gebruikers gedeeld waardoor de abonnementstarieven laag gehouden kunnen worden. De prijs/kwaliteitsverhouding is dan ook absoluut zeer goed te noemen.

Kijk voor meer informatie op de website:   https://www.gereedschapbeheer.nl/

Menu