Identificatie arbeidsmiddelen en gereedschappen

Altijd de juiste toepassing om jouw materieel te identificeren

Hoe weten we nu zeker over welk uniek stuk materieel we het hebben, zodat er geen vergissingen kunnen ontstaan over de status van dat exacte arbeidsmiddel? Juist, we voorzien deze van een uniek nummer vanuit jullie huidige nummeringsmethode of laten Gereedschapbeheer.nl bij elk nieuw arbeidsmiddel zelf een uniek nummer toewijzen. Dat scheelt een hoop tijd, neemt onzekerheid weg en vervangt een aparte lijst van beschikbare nummers die veelal niet helemaal is bijgewerkt.

De voordelen van gereedschap labelen

 • Geen typfouten meer

  Door het scannen van allerlei typen labels

 • Tijdswinst

  Door het versnellen van inname en uitgifte processen

 • Gereedschapbeheer.nl APP

  Onze APP leest probleemloos Bar- en QR-codes

 • Automatisering

  Mogelijkheden tot automatisering

✅ Geen typfouten meer, door het scannen van allerlei typen labels
✅ Tijdswinst, door het versnellen van inname en uitgifte processen
✅ Onze APP leest probleemloos Bar- en QR-codes
✅ Mogelijkheden tot automatisering

Identificatie mogelijkheden

Maar welke methode van identificeren past nu het beste bij jouw bedrijf? De keuze is breed, dus we kunnen het ons voorstellen dat je daar graag eens advies over zou willen inwinnen. We hebben in ieder geval goed nieuws voor je, want welke methode je ook kiest, we kunnen hem in Gereedschapbeheer.nl altijd goed verwerken.

Graveren

De meeste klanten waar we op bezoek mogen komen, gebruikt een graveerpen om unieke nummers in de behuizing te graveren. Een vaak slijtvaste oplossing die nog jaren zichtbaar blijft, maar weinig mogelijkheden tot het versnellen van processen zal leiden.

Gegraveerde nummers zullen namelijk altijd door mensenhanden moeten worden overgetypt om gevonden te kunnen worden. We zien dus steeds vaker dat bedrijven ervoor kiezen om het graveren aan te vullen met één van onderstaande mogelijkheden.

Barcode / QR-code

Materieel voorzien van een label is vaak de eerste optie die bij digitalisatie aan de orde komt. Niet zo gek, omdat een label door scanners en camera’s gelezen kan worden en dus daar ingezet kan worden waar de processen versnelt en vereenvoudigd kunnen worden. Hierbij is het heel belangrijk, dat het juiste label voor de juiste toepassing gekozen wordt en dat jullie (gaan) beschikken over de juiste printer. Zo verzeker je jezelf van de juiste plaklaag in alle omstandigheden en de langste leesbaarheid, waar het apparaat ook gebruikt wordt.

Wanneer materieel eenmaal voorzien is van een label, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open om inname en uitgifte van materieel te versnellen door bijvoorbeeld het inzetten van mobiele handscanners in het magazijn. Maar ook door middel van onze gratis Gereedschapbeheer.nl APP voor iOS en Androïd, gaat het opzoeken van arbeidsmiddelen voorzien van een label vele malen sneller.

We koppelen je graag aan onze leveranciers, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jullie specifieke bedrijfsproces. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Automatiseren met RFID

Labels zijn ideaal om de stap naar digitalisatie te maken. Je zult al snel merken hoeveel eenvoudiger het wordt om te vinden waar je naar zocht. Een andere methode is materieel of gereedschap labelen met zogenaamde RFID technologie. Deze labels zenden zonder accu een signaal uit dat door handscanners en speciale ontvanger wordt gelezen. Hierdoor kun je in één handeling grote hoeveelheden materieel scannen, tellen en controleren of alles wat aanwezig had moeten zijn, ook daadwerkelijk aanwezig is.

Omdat de afstand van het uitgezonden signaal, zonder verstorende factoren, tot 6 meter ver reikt, behoort automatisering tot de mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan het registeren van binnengekomen en meegenomen arbeidsmiddelen, welke dan automatisch geboekt kunnen worden op het magazijn of gebruiker, bus of locatie.

Een juiste toepassing van de technologie is een vereiste. Wij brengen je graag in contact met onze partner, die voor iedere situatie een passende oplossing kan bieden. Het koppelen van de RFID-tag aan een arbeidsmiddel, gaat eenvoudig middels het gebruik van onze Gereedschapneheer.nl APP. Meer weten over wat RFID voor jouw bedrijfsprocessen kan betekenen? Neem contact met ons op.

BLE Tags

Op het grensgebied van identificatie en lokalisatie vinden we de BLE Tag (Bluetooth Low Energy Tag). Een tag die eenvoudig op verschillende manieren op materieel te bevestigen is en ongeveer 5 jaar een bluetooth signaal uitzendt, wat kan worden opgevangen door verschillende apparaten.

Door gebruik te maken van mobiele Gateways, voorzien van mobiel internet en een bluetooth ontvanger, bepaal je zo’n 6 keer per minuut de exacte locatie van jouw materieel. Door middel van onze Gereedschapbeheer.nl APP op zowel iOS als Androïd, helpen al jouw collega’s de exacte locatie te bepalen, wanneer er geen Gateway in de buurt is. Leuk om te weten is, dat deze Gateways tevens in bedrijfsvoertuigen in te bouwen zijn, zodat jouw materieel met je mee beweegt en jij kunt controleren of na iedere klus jouw bus nog steeds compleet is.

Identificatie vindt hier dus plaats, door het opvangen van het uitgezonden signaal, maar tevens door de voorgedrukte QR-code op de tag zelf. Wil jij weten hoe snel en eenvoudig BLE technologie toe te passen is in jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.