Dé webbased applicatie voor het beheer van gereedschap en materieel

24/7 overzicht over keuringsstatus, locatie, onderhoud en kosten van uw materieel

slider_image_3

Maandelijks abonnement, geen initiële kosten

slider_image_2

Kostenbesparing, efficiency en gemak

slider_image_2
Foto NEN 3140 keuring uitvoeren met een tablet

NEN 3140 keuring uitvoeren met een tablet

Keuren volgens de normen

Voor de keuring van uw gereedschappen hanteert u de van toepassing zijnde normen. Hoe meer gereedschappen en andere arbeidsmiddelen, hoe lastiger is het toezicht te houden. De normen bepalen namelijk hoe vaak u welke gereedschappen moet laten keuren. Het beheer van deze keuringen vergt vaak veel tijd. Deze tijd kunt u nu fors inperken. Met de online webtool van Gereedschapbeheer.


Beheer uw gereedschap met de online webtool

U voldoet altijd aan de eisen van de betreffende normen als u voor de keuringen van uw gereedschappen, hijsmiddelen etc. gebruik maakt van de online webtool van Gereedschapbeheer.

U weet vanaf nu:

 • wanneer het gereedschap toe is aan een keuring
 • waar het gereedschap zich bevindt
 • hoe lang het gereedschap nog gekeurd is
 • of de meetapparatuur op tijd gekalibreerd is
 • wat de kosten voor gereedschap per project zijn

Kortom, de status van uw gereedschappen is direct inzichtelijk. Zowel als het gaat om locatie als keuring. Overal en altijd. Met gereedschapbeheer.nl bespaart u niet alleen op kosten van keuring en inspectie, maar ook op overbodige aankopen.

Voordat u Gereedschapbeheer in de praktijk gaat toepassen, zorgen wij voor een training op maat voor uw medewerkers die gaan werken met het systeem.

Keuren volgens de richtlijn arbeidsmiddelen

Of het nu gaat om het keuren van brandblussers, gereedschap, meetapparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen, hijsmiddelen, steigermateriaal, toegangspassen, ladders of alle andere middelen waarvan u de status en locatie wilt bijhouden: het is altijd zichtbaar wie het gereedschap in zijn bezit heeft en waar het zich bevindt. Vooraf ingevulde keuringsformulieren kunt u afdrukken of direct digitaal invullen. Zo voldoet u aan de eisen van NEN 3140 voor keuringen van gereedschappen, etc. U ontvangt bovendien automatisch een email als het tijd is om het gereedschap te keuren of te kalibreren. Vraag de gratis demo tool aan en ontdek hoe u het keuren van gereedschappen volgens NEN 3140 kunt vereenvoudigen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van Gereedschapbeheer.nl zijn zeer talrijk:

 • U kunt gereedschappen toewijzen aan gebruikers, projecten of klanten.
 • Per gebruiker geeft u een toegangsniveau aan. Zo kunt u het gereedschapsbeheer verdelen over meerdere leidinggevenden en/of beheerders.
 • De privileges zijn instelbaar per gebruikersrol.
 • Het is mogelijk om gebruikers zelf de status of de gebruiker van het gereedschap aan te laten passen. De database blijft zodoende altijd up-to-date. U kunt dit naar wens instellen per categorie.
 • Per gereedschap geeft u aan hoe vaak het gekeurd of gekalibreerd moet worden.
 • Invoeren tot drie verschillende keuringen met bijbehorende keuringsperiode en andere gegevens per gereedschap.
 • Digitaal invoeren van door u zelf gedefinieerde keuringsformulieren. Hierdoor kunt u bij het inspecteren van bijvoorbeeld hijsmiddelen of bij het kalibreren van uw meetapparatuur direct de resultaten invoeren. De resultaten worden opgeslagen bij het arbeidsmiddel en de keuringsstatus van het arbeidsmiddel wordt direct automatisch bijgewerkt. Indien gewenst kan eenvoudig een keuringscertificaat afgedrukt worden, door u of door uw klant.
 • Automatisch versturen van een email zodra het gereedschap gekeurd, gekalibreerd of onderhouden moet worden.
 • Automatisch versturen van een email naar de betreffende persoon zodra gereedschap aan iemand toegewezen wordt.
 • Uploaden en aan het betreffende id koppelen van bestanden zoals handleidingen, aankoop- en garantiebewijzen, drivers en andere programma’s, kalibratierapporten en keuringsdocumenten. Zo heeft u altijd snel toegang tot uw gereedschap gerelateerde bestanden.
 • Bestanden en/of keuringsrapporten en certificaten zijn direct te downloaden door het scannen van een QR-code.
 • Uploaden van een batch keuringsrapporten en automatisch laten koppelen aan het juiste arbeidsmiddel. Hierbij kunt u er zelfs voor zorgen dat keuringsstatus en keuringsdatum automatisch worden aangepast. U upload alle keuringsrapporten, het programma doet de rest.
 • Uitlezen van keuringsresultaten uit uw NEN 3140 apparatentester waarna de database automatisch wordt bijgewerkt en u met één druk op de knop de keuringsrapportages kunt afdrukken. De apparatentesters van Gossen Metrawatt, Mors-Smitt, Fluke, Megger, Sonel en Metrel kunnen uitgelezen worden. Naar de Mors-Smitt SafetyPAT3140 apparatentester kan ook data van arbeidsmiddelen geschreven worden zodat de data direct beschikbaar is tijdens het keuren.
 • Gereedschapbeheer.nl is door u zelf aan te passen naar uw eigen eisen en wensen. Zo kent Gereedschapbeheer.nl bijvoorbeeld vrij te definiëren optionele velden zodat u ook de voor uw organisatie specifieke gegevens kunt bijhouden.
 • Koppeling met uw administratiesysteem voor het automatisch uitwisselen en up-to-date houden van projectgegevens, persoonsgegevens, gegevens t.b.v. het doorberekenen van kosten, etc.
 • Magazijn inname en uitgifte schermen met bewaking op onder andere keuringstatus. Deze schermen zijn geschikt voor gebruik met een barcode- en/of rfid-scanner.
 • Afdrukken van overzichten.
 • Afdrukken van labels.
 • Inzien van de keuringshistorie.
 • Inzien van de gebruikershistorie.
 • Meertalige interface.

Gereedschapbeheer biedt optionele modules die het keuren van uw gereedschappen volgens NEN 3140 nog eenvoudiger maken.

Gereedschapbeheer.nl is een online tool. Dat betekent dat u altijd inzicht heeft in uw gereedschappen, waar u zich ook bevindt. Het enige dat u nodig hebt, is een pc met internetverbinding. Beheer van een eigen server is dus niet nodig. Wij zorgen dat het systeem altijd werkt, veilig is en up-to-date is. Zo zorgt u ervoor dat uw materiaal te allen tijde voldoet aan de gestelde richtlijn voor arbeidsmiddelen. Voor elektrisch materiaal hanteert u de norm: NEN 3140.

Mist u een functie? Wij kunnen uw wensen toevoegen, van een kleine wijziging tot een volledige maatwerkoplossing. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Keuring- en inspectiebedrijven

Voor keuring- en inspectiebedrijven is een speciaal account beschikbaar. Zo kunt u meerdere locaties/klanten beheren met voor iedere locatie een eigen unieke id-nummering. Bovendien kunt u uw klanten een eigen login geven zodat zij online de status van hun gereedschappen kunnen inzien en inspectiedocumenten kunnen downloaden. Indien u dit wenst dan kunt u uw klant zelfs ook zelf wijzigingen laten doorvoeren zoals het toevoegen van nieuwe arbeidsmiddelen en het aan een andere gebruiker koppelen van het arbeidsmiddel.

Menu