Dé webbased applicatie voor het beheer van gereedschap en materieel

24/7 overzicht over keuringsstatus, locatie, onderhoud en kosten van uw materieel

slider_image_3

Maandelijks abonnement, geen initiële kosten

slider_image_2

Kostenbesparing, efficiency en gemak

slider_image_2

Natuurlijk wilt u weten waar uw materieel zich bevindt.  Locatiebepaling van uw gereedschappen helpt u immers om de kosten in de hand te houden. Daarnaast is die registratie in bepaalde gevallen zelfs wettelijk verplicht.

Maar heeft u enig idee hoeveel tijd het (dagelijkse) zoekwerk naar de exacte locatie van uw materialen kost? Soms wordt zelfs besloten nieuwe exemplaren te bestellen. Met alle gevolgen van dien…

Onze IoT locatie trackers geven continu de locatie van uw materieel door

IoT locatie trackers zijn dé oplossing. Want deze kleine, slimme ‘apparaatjes’ bevestigt u zelf eenvoudig op uw materieel. En daarmee heeft u de controle terug. Locatiebepaling gaat vanaf nu automatisch. Want de trackers geven regelmatig automatisch hun locatie door. Bovendien krijgt u direct een seintje wanneer materiaal verplaatst wordt of er sprake is van een afwijkende locatie. De communicatie gaat in vrijwel alle omstandigheden door. In de bekende webtool van Gereedschapbeheer.nl houdt u nauwlettend vinger aan de pols.

Bij diefstal of andere calamiteiten kunt u onomstotelijk aantonen dat het materieel uw eigendom is. De trackers zijn niet alleen goedkoper en kleiner dan traditionele GPS-systemen, maar kunnen ook binnenhuis gebruikt worden. De batterij heeft een uitermate lange levensduur en behoeft geen voeding. Zo bent u gedurende lange tijd verzekerd van automatische locatiebepaling.

De trackers zijn bescheiden qua omvang maar groot in prestaties.

 

Hoe het werkt

De trackers zijn operationeel dankzij een combinatie van the ‘Internet of Things’ en het Sigfox-netwerk. Dit netwerk is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar slechts af en toe data doorgeeft. Daarbij is het netwerk in geheel Europa operationeel.

Voor wie?

Voor bedrijven in zowel de industrie-, verhuur-, installatie-, bouw-, afbouw- als servicebranche is de IoT locatie tracker een uitkomst. Het apparaat biedt mogelijkheden voor alle organisaties die gebruik maken van materieel waarvan de locatie veelal onbekend is. De tracker wordt daarnaast veel gehanteerd op plaatsen waar regelmatig sprake is – of lijkt te zijn – van diefstal. Bedrijven die werken met materieel met een radioactieve bron zijn verplicht de locaties van dit materieel bij calamiteiten paraat te hebben.

De voordelen van een tracker met IoT locatiebepaling

  • Goedkoper en kleiner dan de traditionele tracking- systemen via GPS.
  • Bescheiden afmeting
  • Eenvoudig in of op uw materieel te bevestigen, met bijvoorbeeld schroeven of lijm.
  • Robuuste industriële behuizing; stofdicht en bestand tegen waterstralen.
  • Opslag historische data: drie maanden.

Zie onze pagina over materieel tracking voor een overzicht van onze oplossingen.

Meer weten over IoT locatiebepaling? Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende demonstratie.

Menu