Gereedschapbeheer.nl is zeer laagdrempelig en binnen enkele minuten uit te leggen.

Siem Vriend
Cofely Energy & Infra

De service van Gereedschapbeheer.nl is goed, er wordt snel gereageerd op vragen en er worden vaak verbetering / updates van de software doorgevoerd.

Dennis Buskoop
Bouwservice Buskoop BV

slider_image_3

De functionaliteit ten opzichte van onze vorige leverancier is zeker gelijkwaardig, echter behoeven de mensen die er gebruik van maken geen opleiding c.q. cursus te volgen!

Mees Hazeleger
BAM Techniek Regio Amsterdam

slider_image_2

Het werken met Gereedschapbeheer.nl bevalt ons dermate goed dat we inmiddels ook voor onze vestiging in Houston een abonnement hebben afgesloten.

Marcel van der Hulst
Shell

slider_image_2

Natuurlijk wilt u weten waar uw materieel zich bevindt.  Locatiebepaling van uw gereedschappen helpt u immers om de kosten in de hand te houden. Daarnaast is die registratie in bepaalde gevallen zelfs wettelijk verplicht.

Maar heeft u enig idee hoeveel tijd het (dagelijkse) zoekwerk naar de exacte locatie van uw materialen kost? Soms wordt zelfs besloten nieuwe exemplaren te bestellen. Met alle gevolgen van dien…

De GB Locator geeft continu de locatie van uw materieel door

De GB Locator is dé oplossing. Want dit kleine, slimme ‘apparaatje’ bevestigt u zelf eenvoudig op uw materieel. En daarmee heeft u de controle terug. Locatiebepaling gaat vanaf nu automatisch. Want de GB Locator geeft regelmatig automatisch zijn locatie door. Bovendien krijgt u direct een seintje wanneer materiaal verplaatst wordt of er sprake is van een afwijkende locatie. De communicatie gaat in vrijwel alle omstandigheden door. In de bekende webtool van Gereedschapbeheer.nl houdt u nauwlettend vinger aan de pols.

GB Locator: IoT locatiebepaling van uw materieel

GB Locator: IoT locatiebepaling van uw materieel

Bij diefstal of andere calamiteiten kunt u onomstotelijk aantonen dat het materieel uw eigendom is. De GB Locator is niet alleen goedkoper en kleiner dan traditionele GPS-systemen, maar kan ook binnenhuis gebruikt worden. De batterij heeft een uitermate lange levensduur en behoeft geen voeding. Zo bent u gedurende lange tijd verzekerd van automatische locatiebepaling.

De GB Locator is bescheiden qua omvang (35x20x15 mm) maar groot in prestaties.

 

Hoe het werkt

De GB Locator is operationeel dankzij een combinatie van the ‘Internet of Things’ en het LoRa-netwerk van KPN, met een groot bereik per mast. Dit netwerk is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar slechts af en toe data doorgeeft.

Voor wie?

Voor bedrijven in zowel de industrie-, verhuur-, installatie-, bouw-, afbouw- als servicebranche is de GB Locator een uitkomst. Het apparaat biedt mogelijkheden voor alle organisaties die gebruik maken van materieel waarvan de locatie veelal onbekend is. De GB Locator wordt daarnaast veel gehanteerd op plaatsen waar regelmatig sprake is – of lijkt te zijn – van diefstal. Bedrijven die werken met materieel met een radioactieve bron zijn verplicht de locaties van dit materieel bij calamiteiten paraat te hebben.

De voordelen van de GB Locator met IoT locatiebepaling

  • Goedkoper en kleiner dan de traditionele tracking- systemen via GPS.
  • Bescheiden afmeting: 35x20x15 mm
  • Ook ‘binnenshuis’ te gebruiken.
  • Eenvoudig in of op uw materieel te bevestigen, met bijvoorbeeld schroeven of lijm.
  • De GB Locator is niet traceerbaar.
  • Robuuste industriële IP65-behuizing; stofdicht en bestand tegen waterstralen.
  • De GB Locator geeft ieder uur zijn positie door wanneer u het materieelstuk gebruikt.
  • De actuele positie is ook direct op te vragen (downlink).
  • Opslag historische data: drie maanden.

 

Meer weten over de GB Locator of IoT locatiebepaling? Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende demonstratie.

Menu