Hoe werkt Gereedschapbeheer.nl

Gereedschapbeheer.nl is dè online tool voor het betrouwbaar en overzichtelijk beheren van al jouw arbeidsmiddelen. Ontwikkeld voor bedrijven die kwaliteit en veiligheid van materieel essentieel vinden en controle willen houden op locatie, kosten en gebruik.

Je creëert eenvoudig een overzicht van al jullie arbeidsmiddelen, inclusief bijvoorbeeld foto’s, duidelijke omschrijving, beschikbaarheid en keurstatus. Daarnaast heb je altijd beschikking over het laatste keurrapport en ontvang je een melding wanneer jouw materieel weer aan inspectie toe is.

Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden en toepassingen en hoe het pakket ook jullie beheer kan professionaliseren?

Vraag de gratis demo aan

Diverse toepassingen

In de loop van de jaren en in nauwe samenwerking met onze tevreden klanten, hebben we steeds meer toepassingen weten onder te brengen in onze oplossing.

Zo ontzorgen wij meer dan 1.000 klanten op het gebied van:

Online tool gebruiken

Eigen servers of lokale installaties komen er bij het gebruik van gereedschapbeheer.nl niet aan te pas. Door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord, kun je met slechts een mobiele telefoon, tablet, vaste PC of laptop gebruik maken van alle functionaliteiten. Snel en overzichtelijk, zonder rompslomp of uitgebreide computerkennis. Wij zorgen dat de software altijd werkt, veilig en up-to-date is.

Alle schermen zijn met zorg zo samengesteld dat ze inzicht bieden aan gebruikers van alle kennisniveaus. Ongeacht waar je je bevindt en zolang je de beschikking hebt over een internetverbinding.

Lees hieronder meer over de functionaliteiten:

Mis je een functie? Wij kunnen jouw wensen toevoegen, van een kleine wijziging tot een volledige maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uitblinken tijdens audits

Wij snappen dat jij moet voldoen aan wetgeving. Zijn al jouw arbeidsmiddelen op tijd gekeurd? Door wie en wanneer precies? Volgens welke norm en was de meetapparatuur ten tijden van de keuring wel gekalibreerd? Vraagstukken waar jij als verantwoordelijke mee te maken hebt. Hoe meer arbeidsmiddelen, hoe groter deze uitdaging. Daarom maakt onze software jouw leven een stuk gemakkelijker.

Binnen luttele seconden tover jij de gevraagde rapporten op je scherm, toon je aan wanneer ze gekeurd zijn en wat de huidige status van het middel is. Desgevraagd maak je een print, verstuur je ze per email of sla je ze op een externe locatie op. Daarbij maakt het niet uit of jullie over interne keurmeesters beschikken, gebruik maken van externe dienstverleners of een combinatie van beiden.

Keur je (deels) je eigen materieel? Dan lees je moeiteloos jouw apparatentester uit en verwerk je visuele inspecties on- en offline met onze meegeleverde APP.

Naar gereedschap keuren
Of vraag direct de gratis demo aan

Ook dé software voor keurbedrijven

Gereedschapbeheer.nl is niet voor niets de keuze van keurbedrijven. Alle arbeidsmiddelen overzichtelijk per opdrachtgever, ook met meerdere locaties, beheer je in de online tool. Als bedrijf kritische toepassing, lever jij met jouw software de hoogste mate van klantvriendelijkheid door onder andere onbeperkte klantlogins. Zo hebben zij inzage in alle uitgevoerde inspecties en de huidige status van hun materieel.

Wil jouw klant meer functionaliteit? Dan kunnen zij hun gereedschapbeheer.nl platform eenvoudig koppelen aan die van jullie, zodat de status van arbeidsmiddelen altijd keurig gesynchroniseerd zijn. Een unieke eigenschap in de markt, die alleen gereedschapbeheer.nl te bieden heeft.

Ook uniek is de mogelijkheid om jouw SafetyPAT 3140 in te lezen met alle arbeidsmiddelen van jouw opdrachtgever, waardoor je veel tijd bespaart. Het uitlezen van jouw apparatentester is vanzelfsprekend, zodat het verwerken van een administratie tot het verleden behoort.

Indien je dit wenst dan kun je jouw klant zelfs ook zelf wijzigingen laten doorvoeren zoals het toevoegen van nieuwe arbeidsmiddelen en het aan een andere gebruiker koppelen van het arbeidsmiddel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hieronder een gratis demo aan.

Gratis demo aanvragen

Overzicht en controle

Wil jij weten waar jouw materieel is? Of het beschikbaar is? Op welk project het gebruikt wordt en door wie? Welke kosten ermee gemoeid zijn? En of het op het moment van gebruik veilig bevonden is door interne en/of externe professionals? Dan is gereedschapbeheer.nl de innovatieve en overzichtelijke tool waar je naar op zoek bent.

Met de beheertool van gereedschapbeheer.nl weet je altijd:

✅ Wanneer jouw gereedschap toe is aan een keuring
✅ Waar jouw materieel zich bevindt
✅ Hoe lang het gereedschap nog gekeurd is
✅ Of jouw meetapparatuur op tijd gekalibreerd is
✅ Wat de kosten voor materieel per project zijn

Met onze materieelbeheer software zie je direct wie wat heeft gebruikt en wanneer. Geen dubbele aankopen meer dus, omdat je altijd weet waar jouw materieel is. Je verliest niet langer tijd en geld door het zoeken naar arbeidsmiddelen.

Naar materieelbeheer
Of vraag direct de gratis demo aan

Arbeidsmiddelen en gereedschappen identificeren

Weten over welk arbeidsmiddel we spreken, kan alleen wanneer het een uniek nummer toebedeeld krijgt. Dan wil je kunnen vertrouwen op een systeem dat altijd unieke nummers uitgeeft of jouw unieke nummeringsysteem probleemloos overneemt. Graferen, coderen of voorzien van geavanceerde tags? Wij hebben een oplossing voor je.

Al jouw materieel snel voorzien van een QR- of barcode gaat snel en effectief. Deze scannen met een handscanner, GB Inspect of GB Mobile is daarmee kinderspel en foutloos. In onze samenwerking met toonaangevende printer- en labelleveranciers vinden we altijd passende oplossing.

Ben je op zoek naar oplossingen door middel van slimme tags? RFID kan de uitkomst bieden, wanneer snelheid en automatisering bij jullie een wens is.

Voordelen arbeidsmiddelen identificeren via Gereedschapbeheer.nl

✅ Efficiënte eenvoudige software waardoor je veel tijd bespaart.
✅ Altijd weten waar je gereedschap is. Nooit meer zoeken. Minder diefstal.
✅ Verhoogde veiligheid door meer grip op keuringsprocessen.
✅ Tijd besparen door samenwerking, iedereen werkt vanuit één systeem.
✅ Kosten besparen door maximale inzet van jouw bedrijfsmiddelen.

Naar identificeren
Of vraag direct de gratis demo aan

Materieel tracking

Wat betekent het lokaliseren van materieel voor jou? Alles begint met een correcte registratie. Wie gebruikt wat, op welke moment en op welke plaats? Toch kan het zijn, dat je hiervan meer duidelijkheid verwacht. Of dat je op ieder moment van de dag wilt weten waar jouw materieel zich begeeft of voor het laatst begeven heeft.

Actuele locatie van jouw materieel

Track&Trace door middel van geavanceerde trackers biedt jou die mogelijkheid. Verschillende technologieën en verschillende aanbieders worden probleemloos in onze portal gecombineerd, zodat je voor ieder stuk materieel de juiste toepassing hebt, zonder in verschillende portals in te hoeven loggen.

Ontdek de voordelen die automatisering kan bieden, door met ons in gesprek te gaan. Wij koppelen jou aan de juiste partner, zodat jullie doelstellingen bereikt kunnen worden. Welke voordelen zou het jou bieden, wanneer je een melding ontvangt van verplaatsingen van en naar projectlocaties? Nooit meer zoeken, scheelt tijd en geld en track&trace schept mogelijkheden om bijvoorbeeld diefstal accuraat op te volgen.

Voordelen materieel traceren via Gereedschapbeheer.nl:

✅ Eenvoudig in of op apparatuur aan te brengen.
✅ Samenwerkingen met verschillende track & trace leveranciers.
✅ Goedkoper en kleiner dan traditionele volgsystemen.
✅ Robuuste industriële behuizingen.
✅ Opslag van historische gegevens: drie maanden.

Naar materieel tracking
Of vraag direct de gratis demo aan

Alle functionaliteiten van de tool

De mogelijkheden van Gereedschapbeheer.nl zijn zeer talrijk:

Algemeen

✅ Je kunt gereedschappen toewijzen aan gebruikers, projecten of klanten.
✅  Per gebruiker geef je een toegangsniveau aan. Zo kun je het gereedschapsbeheer verdelen over meerdere leidinggevenden en/of beheerders.
✅ De privileges zijn instelbaar per gebruikersrol.
✅ Het is mogelijk om gebruikers zelf de status of de gebruiker van het gereedschap aan te laten passen. De database blijft zodoende altijd up-to-date. Je kunt dit naar wens instellen per categorie.
✅ Meertalige interface (Nederlands, Engels, Frans en Duits).

E-mail notificaties

✅ Automatisch versturen van een email zodra het gereedschap gekeurd, gekalibreerd of onderhouden moet worden.
✅ Automatisch versturen van een email naar de betreffende persoon zodra gereedschap aan iemand toegewezen wordt.

Keuren

✅ Per gereedschap geef je aan hoe vaak het gekeurd of gekalibreerd moet worden.
✅ Invoeren tot drie verschillende keuringen met bijbehorende keuringsperiode en andere gegevens per gereedschap.
✅ Bestanden en/of keuringsrapporten en certificaten zijn direct te downloaden door het scannen van een QR-code.
✅ Uploaden van een batch keuringsrapporten en automatisch laten koppelen aan het juiste arbeidsmiddel. Hierbij kun je er zelfs voor zorgen dat keuringsstatus en keuringsdatum automatisch worden aangepast. Je upload alle keuringsrapporten, het programma doet de rest.
✅ Uitlezen van keuringsresultaten uit jouw NEN 3140 apparatentester waarna de database automatisch wordt bijgewerkt en je met één druk op de knop de keuringsrapportages kunt afdrukken. De apparatentesters van Gossen Metrawatt, Mors-Smitt, Fluke, Megger, Sonel en Metrel kunnen uitgelezen worden. Naar de Mors-Smitt SafetyPAT3140 apparatentester kan ook data van arbeidsmiddelen geschreven worden zodat de data direct beschikbaar is tijdens het keuren.

Informatie

✅ Uploaden en aan het betreffende id koppelen van bestanden zoals handleidingen, aankoop- en garantiebewijzen, drivers en andere programma’s, kalibratierapporten en keuringsdocumenten. Zo heb je altijd snel toegang tot jouw gereedschap gerelateerde bestanden.
✅ Afdrukken van overzichten.
✅ Afdrukken van labels.
✅ Inzien van de keuringshistorie.
✅ Inzien van de gebruikershistorie.

Aanpassingen & koppelingen

✅ Gereedschapbeheer.nl is door jou zelf aan te passen naar je eigen eisen en wensen. Zo kent Gereedschapbeheer.nl bijvoorbeeld vrij te definiëren optionele velden zodat je ook de voor jouw organisatie specifieke gegevens kunt bijhouden.
✅ Digitaal invoeren van door je zelf gedefinieerde keuringsformulieren. Hierdoor kun je bij het inspecteren van bijvoorbeeld hijsmiddelen of bij het kalibreren van jouw meetapparatuur direct de resultaten invoeren. De resultaten worden opgeslagen bij het arbeidsmiddel en de keuringsstatus van het arbeidsmiddel wordt direct automatisch bijgewerkt. Indien gewenst kan eenvoudig een keuringscertificaat afgedrukt worden, door jou of door jouw klant.
✅ Koppeling met jouw administratiesysteem voor het automatisch uitwisselen en up-to-date houden van projectgegevens, persoonsgegevens, gegevens t.b.v. het doorberekenen van kosten, etc.
✅ Magazijn inname en uitgifte schermen met bewaking op onder andere keuringstatus. Deze schermen zijn geschikt voor gebruik met een barcode- en/of rfid-scanner.