Kalibreren meetinstrumenten

Ook jouw meetinstrumenten dient volgens de norm NEN 3140 gekeurd en gekalibreerd te worden. Immers, meetapparatuur die niet op tijd en volgens de normen wordt gekeurd, voldoet niet aan de eisen voor het dagelijkse gebruik. Met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat je eventueel aansprakelijk wordt gesteld bij calamiteiten, dien je het keuren en kalibreren van meetinstrumenten periodiek te laten plaatsvinden.

Keuren en kalibreren meetinstrumenten volgens NEN 3140

Keuren volgens de NEN 3140 doe je met behulp van een apparatentester. Na het keuren lees je de apparatentester uit en wordt de administratie direct bijgewerkt. Indien gewenst kunnen de certificaten direct worden gedownload, door jou of door jouw klant.

Kalibreren van meetapparatuur

Het kalibreren van meetapparatuur doe je met Gereedschapbeheer.nl door middel van de door jou voorgedefinieerde formulieren. Het kalibreren van meetapparatuur doe je door de checklijsten in te vullen, eventueel op een tablet. Vervolgens is jouw administratie direct bijgewerkt en kunnen indien gewenst de certificaten van het kalibreren van meetapparatuur worden gedownload.

Keuringsadministratie

Bovendien ben je verplicht hiervan een deugdelijke administratie bij te houden. Deze registratie is voor veel bedrijven vaak een noodzakelijk kwaad. Het kost veel tijd en veel papierwerk.
De app van Gereedschapbeheer.nl maakt een einde aan deze ergernissen. Jouw administratie is altijd up-to-date en volgens de normen. Benieuwd wat je kunt besparen? Vraag de gratis demo aan van onze webtool en doe het kalibreren van meetinstrumenten online.