Arbeidsmiddelen keurenWie is er in jullie bedrijf verantwoordelijk het keuren van arbeidsmiddelen om de vereiste veiligheid te waarborgen? En op welke manier zorgen jullie nu voor inzicht in de status en de volgende inspectie? Informeert jullie huidige oplossing jou proactief dat een nieuwe keuring van arbeidsmiddelen noodzakelijk is en biedt het de mogelijkheid om rapporten georganiseerd te archiveren?

Feit is, dat arbeidsmiddelen keuren veel tijd kost. Logisch dus, dat veel bedrijven ervoor kiezen om het inspecteren van arbeidsmiddelen (gedeeltelijk) uit te besteden aan externe partijen die hier hun expertise van hebben gemaakt. Toch leidt het vaak tot een versnippering van alle beschikbare informatie, omdat je in verschillende systemen moet inloggen om alle rapporten compleet te krijgen.

Arbeidsmiddelen keuren door Interne keurmeesters


In veel gevallen hebben bedrijven intern een eigen keurmeesters, vaak een (of meerdere) collega’s die al verantwoordelijk waren voor het beheren van arbeidsmiddelen. Zelden is het keuren een fulltime bezigheid binnen een bedrijf en zal het keuren van arbeidsmiddelen naast de huidige werkzaamheden gepland moeten worden. Het is dus zaak, dat wij ervoor zorgen dat keuringen zo snel en accuraat als mogelijk verwerkt kunnen worden. Foutloos en met zo weinig mogelijk administratie.


Keuringsrapporten van externe keurmeesters


Er zijn ook bedrijven die gebruiken maken van keurmeesters buiten het bedrijf die het keuren van arbeidsmiddelen uitvoeren, dan worden de keuringsrapport door hen aangeleverd. Vaak op papier, maar steeds vaker, middels een inlogcode in het systeem van de keurmeester of in de vorm van PDF’s via mail of een USB-stick. De uitdaging is dan om deze rapporten zo op te slaan, dat deze eenvoudig door iedereen teruggevonden kunnen worden op het moment dat dit nodig is. Bijvoorbeeld tijdens een audit of wanneer een opdrachtgever hierom vraagt.

Binnen de online applicatie van Gereedschapbeheer.nl koppel je heel eenvoudig de juiste rapporten aan het juiste arbeidsmiddel. Zo creëer je een centrale plaats welke iedere belanghebbende deze kan raadplegen.

Arbeidsmiddelen visueel inspecteren


Binnen enkele klikken staan de formulieren voor de visuele inspectie van jou arbeidsmiddel op het scherm van je laptop, tablet of telefoon. Dit geldt zowel voor inspecties die moeten worden gedaan wegens specifieke normen, of inspecties die jullie intern met elkaar hebben afgestemd. Door formulieren op te stellen, voert iedereen de inspecties altijd op dezelfde wijze uit en zijn deze altijd compleet. Gereedschapbeheer.nl genereert snel een rapport, die je naar wens kan pinten, mailen of exporteren.

Koppelen met apparatentesters

Alle keuringen met een certificaat in enkele klikken koppelen aan de juiste arbeidsmiddelen? Met Gereedschapbeheer.nl behoort administratie tot het verleden. Niet alleen lezen we van meer dan 20 apparatentesters de gegevens uit, maar bieden we tevens de mogelijkheid om te keuren gereedschappen naar de apparatentester te schrijven. Hiermee onderscheiden we ons ten opzichte van alle andere aanbieders. Hiermee voorkom je fouten en zijn van alle te keuren arbeidsmiddelen de details reeds ingevuld.Eigen inlog voor de keurmeester

Een andere optie waarop de applicatie van Gereedschapbeheer.nl gebruikt wordt, is het uitgeven van een inlogcode aan de externe keurmeester. Na inloggen ziet hij uitsluitend de arbeidsmiddelen welke door hem gekeurd dienen te worden en worden de keurrapporten automatisch en snel vervaardigd.

Uniek door ons ontwikkeld, is de mogelijkheid om jouw Gereedschapbeheer.nl omgeving te koppelen aan de omgeving van jouw keurmeester wanneer deze ook Gereedschapbeheer.nl gebruikt. Hierdoor werkt de keurmeester in zijn eigen omgeving en worden de resultaten in de vorm van een rapport netjes gekoppeld aan de juiste arbeidsmiddelen in jouw eigen omgeving.Arbeidsmiddelen keuren via de app

Met ieder abonnement leveren wij gratis GB Inspect. De mobiele app (voor Apple & Android), waarmee je zowel on- als offline visuele inspecties kunt uitvoeren aan bijvoorbeeld gereedschap, ladders maar ook brandblussers. Uitgevoerde inspecties worden automatisch verwerkt, gesynchroniseerd en van een ondertekend rapport voorzien. Hoeveel tijd gaat het keuren van arbeidsmiddelen jou voortaan schelen?


mockup screenshots mobile app gereedschapbeheer