NEN3140 keuring

Volgens de wettelijke richtlijnen dien je jouw gereedschap frequent te keuren, volgens NEN 3140, door gecertificeerde personen. Wanneer je over grote hoeveelheden gereedschappen en materieel beschikt, is het lastig overzicht te behouden en jouw werkplek 100% veilig te houden. Daarom hebben wij voor jou een online tool ontwikkeld die je helpt met de NEN 3140 keuring van jouw (elektrisch) gereedschap!

Méér dan 1000 gebruikers gingen je voor….
beheren gereedschapbeheer

Wat is een NEN 3140 keuring?

De NEN 3140 keuring is een periodieke inspectie van de gereedschappen binnen jouw bedrijf. Tijdens de inspectie worden de gereedschappen gecontroleerd, zodat een veilige bedrijfsvoering mogelijk is. Veel gereedschap en geen overzicht? Met onze online tool vergeet je de NEN 3140 keuring niet meer.

De NEN 3140 keuring moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd persoon met deskundigheid en ervaring om inspecties uit te voeren. Dit kan iemand binnen jouw bedrijf zijn.

Na de NEN 3140 keuring is het verplicht om de gegevens op te slaan via een register, zoals Gereedschapbeheer.nl of via een aanduiding op het apparaat. In onze online tool kun je eenvoudig de staat van het gereedschap noteren en eventuele reparaties registreren.