NEN 2484 keuring

Volgens de wettelijke richtlijnen dien je jouw ladders, trappen en steigers frequent te keuren, volgens NEN 2482 dient deze keuring uitgevoerd te worden door gecertificeerde personen. Wanneer je over grote hoeveelheden ladders, trappen en steigers beschikt, is het lastig overzicht te behouden en jouw werkplek 100% veilig te houden. Daarom hebben wij voor jou een online tool ontwikkeld die je helpt met de NEN 2482 keuring van jouw draagbare klimmaterialen!

Wat is een NEN 2484 keuring?

De NEN 2484 keuring is een periodieke inspectie van draagbaar klimmateriaal binnen jouw bedrijf. Tijdens de inspectie worden onder andere ladders, trappen en steigers gecontroleerd, zodat een veilige bedrijfsvoering mogelijk is. Veel draagbaar klimmateriaal en geen overzicht? Met onze online tool vergeet je de NEN 2484 keuring niet meer.

De keuring moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd persoon met deskundigheid en ervaring om inspecties uit te voeren. Dit kan iemand binnen jouw bedrijf zijn.

Na de NEN 2484 keuring is het verplicht om de gegevens op te slaan via een register, zoals Gereedschapbeheer.nl of via een aanduiding op het materiaal. In onze online tool kun je eenvoudig de staat van het gereedschap noteren en eventuele reparaties registreren.

Vraag hier de gratis demo aan

Periodieke NEN 2484 keuring

Volgens de Arbowet dienen ladders, trappen en klimmaterialen periodiek geïnspecteerd te worden. Als richtlijn hiervoor wordt een jaarlijkse inspectie aangehouden. Met een jaarlijkse inspectie toon je aan dat je je werknemers een veilige werkplek biedt.

Wil je nooit meer een NEN 2484 keuring vergeten? Met de online tool van Gereedschapbeheer.nl ontvang je automatisch een bericht wanneer jouw ladder, trap of klimmateriaal gekeurd moet worden.

NEN 2484 checklist

De checklist voor een NEN 2484 keuring/inspectie bevat diverse punten die visueel geïnspecteerd dienen te worden tijdens de keuring. De NEN 2484 checklist omvat o.a. de volgende inspectiepunten:

  • Algemene toestand
  • Rechtheid
  • Corrosie
  • Slijtage
  • Borginrichtingen

De volledige lijst van NEN 2484 checklist inspectiepunten vind je in onze online tool. Vraag een gratis demo aan en ontdek hoe je dankzij Gereedschapbeheer.nl eenvoudig zorgt voor een veilige werkomgeving.

Vraag hier de gratis demo aan

Beheer van NEN 2484 materieel

Met de online tool van Gereedschapbeheer.nl voer je al jouw materieel (zoals ladders, trappen, klimmateriaal en rolsteigers) individueel in, voorzien van specifieke informatie met betrekking tot NEN 2484 keuring en onderhoud. Zo bepaal je gemakkelijk wanneer jouw materieel gekeurd/geïnspecteerd dient te worden, door wie en op welke punten.

Voor het keuren van materieel gelden specifieke richtlijnen welke beschreven staan in de NEN 2484 norm. Je wordt automatisch op de hoogte gesteld wanneer het tijd is om jouw NEN 2484 keuring uit te voeren voor het materieel.

Veelgestelde vragen

De NEN 2484 keuring heeft betrekking op al het draagbare klimmaterieel, denk hierbij aan ladders, trappen en rolsteigers.

Sinds januari 2007 bestaat er geen verplichte NEN 2484 keuring meer. Echter is de werkgever verplicht vanuit de Arbowet om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor de werknemers. Door de NEN 2484 keuring periodiek uit te voeren beperk je het risico van je werknemers.

Volgens de Arbowet dient draagbaar klimmateriaal periodiek gekeurd te worden. De richtlijn voor een periodieke NEN 2484 keuring is jaarlijks.

Voordelen keuren via Gereedschapbeheer.nl

De tool van Gereedschapbeheer is eenvoudig in gebruik en geeft je altijd inzicht in de actuele gegevens. Papieren rompslomp van keuringsrapporten behoort tot het verleden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar werk je ook aan een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers. Eenvoudiger je NEN 2484 keuring uitvoeren?

Vraag hier de gratis demo aan