EKH keuring digitaliseren

Soms lijkt de stap naar het digitaliseren van jouw keurprocessen een lange weg. Wat kom je tegen? Krijg je waar je naar zocht? Hoe gaan jouw mensen deze verandering accepteren? Hoeveel tijd gaat het jou als bedrijf kosten om deze overstap te maken?

Logische vraagtekens, waar voor ieder punt wel een antwoord te vinden is. Wanneer je de juiste partner in de arm neemt, zal deze in staat zijn je in iedere fase van de verandering bij te staan en te adviseren. In dit blog nemen wij je mee in de voordelen van het digitaliseren van jouw keurprocessen en laten wij zien hoe je deze stap kunt zetten.

Terug in de tijd

In 1993 treedt de overheid steeds verder terug en legt meer verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven, met als doel een einde te maken aan een woud aan wetten, regelingen en verordeningen. Onderling goede afspraken tussen bonafide keuringsbedrijven in hijs- en hefmiddelen leiden tot het ontstaan van de EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen).
Datzelfde ontstaan leidde weer tot een goed certificatiesysteem, met een breed draagvlak, met als bijkomstigheid dat er een einde gemaakt kon worden aan oneerlijke concurrentie. De certificering zorgde namelijk voor een hogere standaard, waardoor er een duidelijk onderscheid gemaakt kon worden tussen keurende partijen die hun diensten aanbieden.

Keurformulieren

Om een keuring te kunnen uitvoeren en te registreren, zal je moeten beschikken over keurformulieren die per te keuren materieel doorlopen moeten worden. Formulieren die de deskundigheid van de EKH leden onderschrijven in de volledigheid die ze bieden. Vervolgens dienen deze te worden gearchiveerd en gedeeld te worden met de opdrachtgever, zodat deze altijd in bezit is van een geldig certificaat, waardoor de status van het materieel ten aller tijden aangetoond kan worden. In de praktijk betekent dat relatief veel administratie om zowel keurmeester als opdrachtgever in die gelegenheid te stellen. Op welke manier zou digitalisering hier een positieve invloed op kunnen hebben?

Start vandaag met onze software!Probeer gratis

Waarom keuren digitaliseren?

Over het algemeen digitaliseren bedrijven hun informatie en zelfs bedrijfsprocessen, zodat:

  • Er een betere workflow ontstaat.
  • Meer efficiëntie behaald wordt.
  • En betere dienstverlening kan plaatsvinden of zelfs nieuwe diensten kunnen worden aangeboden aan nieuwe en bestaande opdrachtgevers.

Iets wat ook voor EKH-keurbedrijven middels software op eenvoudige wijze te behalen valt. Denk bijvoorbeeld eens aan de efficiëntie van het keurproces. Het keuren met een formulier wordt bijvoorbeeld volledig vervangen door het keuren met een tablet. Het archiveren van de keurformulieren wordt vervangen door de keuring simpelweg op te slaan met één druk op de knop en het delen met de opdrachtgever wordt vervangen door een klantaccount voor de opdrachtgever die overal en altijd kan beschikken over alle certificaten.

“Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.”

Hoe kan je keuringen digitaliseren?

Met Gereedschapbeheer.nl als partner, ben je in ieder geval zeker van een jarenlange ervaring op het gebied van het digitaal verwerken van keuringen, met in het bijzonder de Hef- en Hijsmiddelen. Goed ook om te weten dat al meerdere van jouw collega’s voor onze dienstverlening hebben gekozen en dat juist door deze keuze, onze software in samenwerking met hen steeds vollediger is geworden. Je kunt eenvoudig een demo reserveren en jezelf laten overtuigen van de kracht van onze dienstverlening.

Gerelateerde items

EKH keuring digitaliseren

Soms lijkt de stap naar het digitaliseren van jouw keurprocessen een lange weg. Wat kom je tegen? Krijg je waar je naar zocht? Hoe gaan jouw mensen deze verandering accepteren? Hoeveel tijd gaat het jou als bedrijf kosten om deze overstap te maken? Logische vraagtekens, waar voor ieder punt wel een antwoord te vinden is. Wanneer je de juiste partner in de arm neemt, zal deze in staat zijn je in iedere fase van de verandering bij te staan en te adviseren. In dit blog nemen wij je mee in de voordelen van het digitaliseren van jouw keurprocessen en laten wij zien hoe je deze stap kunt zetten.

Mecona IT voor 3e jaar op rij FD Gazelle!

Geweldig nieuws: Mecona IT is voor het derde jaar op rij onderscheiden met de FD Gazelle Award, de jaarlijkse prijs voor snelst groeiende bedrijven in Nederland. Enorm trots op ons geweldige team!
BouwTag-neem-aandeel-in-Gereedschapbeheer.nl

BouwTag neemt aandeel in Gereedschapbeheer.nl

BouwTag heeft een belang verworven in Gereedschapbeheer.nl. Daarmee bundelen beide ondernemingen hun krachten als aanbieders van oplossingen voor het online beheer van materieel, machines en gereedschappen.

Altijd overzicht houden op al je materieel

In de Benelux de meest gebruikte tool om al je gereedschap te beheren. Meer dan 3.1 miljoen materiaal – in meer dan 10+ landen – bouwt op onze software.

Geen betalingsmethode nodig
Download brochure
  • 30 dagen gratis uitproberen!
  • 24/7 up-to-date overzicht
  • Ongelimiteerd gereedschap toevoegen