Samenwerking Nieaf-Smitt & Gereedschapbeheer.nl

Tijdswinst voor gebruiker online materieelbeheer

Gereedschapbeheer.nl – leverancier van online materieelbeheer software – en Nieaf-Smitt – een mondiaal opererende producent van o.a. meet- en schakelapparatuur – zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Deze week presenteerden de partners de eerste resultaten.

Gereedschapbeheer.nl.; de bestaande, online applicatie voor beheer van apparatuur en gereedschap, is uitgebreid. Door gebruik te maken van nieuwe en geavanceerde web technologie zijn de NEN 3140 apparatentesters van Nieaf-Smitt gekoppeld aan het materieelbeheersysteem. Hierdoor worden de meet- en testgegevens automatisch uitgelezen en in het systeem opgenomen.

“Het grote voordeel zit in de tijdwinst voor de gebruiker” aldus directeur Edwin Meijer van Meijer Automatisering, ontwikkelaar van Gereedschapbeheer.nl. “Men hoeft geen inspectieresultaten meer in te voeren.  De database wordt automatisch bijgewerkt”. Ook is het afdrukken en/of versturen van rapporten niet meer nodig omdat deze digitaal beschikbaar worden gemaakt. De kracht van Gereedschapbeheer.nl zit van oorsprong in het feit dat een bedrijf in één oogopslag een online en actueel overzicht heeft van o.a. hijsmiddelen, rollend materieel, brandblussers, persoonlijke beschermingsmiddelen, gereedschappen, etc. Keuringen en kalibraties worden met behulp van deze database altijd tijdig uitgevoerd. Nu kunnen daar dus ook automatisch de testgegevens uit de Nieaf-Smitt – apparatuur bij opgenomen worden. De webbased applicatie is vanaf elke willekeurige computer met een internetverbinding te benaderen. Extra software is niet nodig.

Kosten

Een basisabonnement op Gereedschapbeheer.nl kost vanaf 29 euro per maand. Dit is inclusief ondersteuning en service. Het systeem wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven in de bouw en industrie, installateurs en keuringsinstanties. Meer informatie: www.gereedschapbeheer.nl

De apparatentesters

De NEN 3140 apparatentesters van Nieaf-Smitt zijn afgestemd op dagelijkse gebruik, compact uitgevoerd en eenvoudig te bedienen. In deze testers zijn o.a. ook de grenzen van de NEN3140-normering opgeslagen, zodat naast de testwaarden een goed/fout indicatie wordt afgegeven.

De partners

Nieaf-Smitt BV is een mondiaal opererende producent van kwalitatief hoogwaardige meet- en schakelapparatuur en elektrische besturingen. Er werken ca. 110 mensen bij Nieaf-Smitt in Utrecht en het bedrijf is onderdeel van de Franse MSH-Mors Smitt  Holding met in totaal ca. 400 medewerkers. De producten worden wereldwijd toegepast, focus markten zijn de  industrie-, installatie-, spoorweg- en scheepvaart markt. www.nieaf-smitt.nl

Meijer Automatisering, de ontwikkelaar van Gereedschapbeheer.nl, biedt expertise op het gebied van technische en industriële automatisering. Het bedrijf ontwikkelt webbased applicaties op diverse terreinen – zoals bijvoorbeeld materieelbeheer en personeelsplanning – houdt zich verder o.a. bezig met softwareontwikkeling, software-ontwerp, advies en projectbegeleiding.